Publicat de: Messa | martie 7, 2009

Fumatul tampeste sau ajuta memoria si puterea de concentrare?

Am gasit un articol mai vechi, din 2008, care incepe asa:

Este oficial – fumatul tâmpeşte! După 10 ani de studiu, specialiştii francezi au dat verdictul: fumătorii de vârstă mijlocie riscă să îşi piardă memoria sau să se aleagă cu o boală psihică, de exemplu demenţa. Cobaii au fost 10.000 de funcţionari britanici, iar după un deceniu de tutun, concluzia a fost clară – fumatul a dus la dereglarea funcţiilor mintale.

Asta in vreme ce alt articol zice asa:

Descoperirile recente ale cercetătorilor au scos la iveală faptul că fumatul are efecte pozitive asupra memoriei şi puterii de concentrare. Cum părţile negative sunt însă multe şi grave, oamenii de ştiinţă încearcă să scoată pe piaţă o pastilă, care să imite aceste efecte şi să poată tratata bolnavii de Alzheimer.

Nu stiu de ce, dar eu cred ca functionarii din primul articol s-au tampit pentru ca au lucrat ca functionari (birocratie, hartogarie, aceleasi imbecilitati zilnic, legi idioate pe care le aplici, nu le gandesti si nu le comentezi, bugetari nervosi la ghiseu, proceduri, rapoarte, arhivare, controale, verificari si asa mai departe – chestiile astea tampesc!).

Sa fim seriosi. Tigara nu tampeste. Dar are multe alte efecte nocive, tampirea ar fi cam ultima grija a unui fumator, ca si basmul cu impotenta. Sa nu ne distragem atentia. Fumatul cauzeaza o gramada de tipuri de cancer! Asta e marea problema a fumatului, faptul ca omoara, nu ca „tampeste” fumatorii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: