Publicat de: Messa | mai 26, 2009

Perlele lui Petre Imre si Gilda Lazar

Petre/Peter Imre este Director Corporate Affairs la Philip Morris in Romania. Gilda Lazar, Director Corporate Affairs JTI Romania. Ca sa stiti despre cine zic.

Eeee… sunt ingrijorati ca or sa creasca accizele la tutun si o sa cumpere fumatorii tigari cazute din camion, fara timbru adica, de contrabanda, produse de altii, adica o sa-i sara pe ei, producatorii de otrava de aici + statul roman si o sa imbogateasca un contrabandist ucrainean.

Iar faza cea mai tare a fost cand a zis la TV ca oamenii or sa cumpere tigari de contrabanda care le ameninta… 🙂 🙂 🙂 SANATATEA!!! 🙂 🙂 🙂 Cata preocupare pentru sanatatea fumatorului!

Pai, nene, daca te preocupa sanatatea oamenilor (si nu portofelul lor!), ca firma producatoare de otrava tutun si produse din otrava tutun… inchide-te! Si gata! Nu se mai fac tigari, se mai lasa lumea, sanatosi mai multi, frumos… fara accize… nu? Bun.

Pentru fumator, care oricum isi imbacseste plamanii cu 4000 de substante, e egal daca alea 4000 sunt de fapt 4001 (de contrabanda) sau 3999 (produse de Phillip Morris sau JTI sau care or mai fi). Simplu. Deci pe fumator nu-l intereseaza profitul Philip Morris Romania, JTI Romania si al statului degeaba roman. Fumatorului ii e egal ca se duce banul lui in buzunarele Philip Morris Romania, JTI Romania si ale statului degeaba roman sau ale ucraineanului gras cu camion mare si plin de tigari. Fumatorul vrea tigari pe care sa le fumeze, daca se poate, mai ieftin. Eeee, dar statul degeaba roman vrea bani, bani, bani, ca de unde sa fure aia care il administreaza? Asa ca mareste accizele, sub pretextul ca asa limiteaza consumul, ca na, nu-si mai permit oamenii. Ceilalti ulii caraie ca sunt obligati de accize sa creasca pretul si ca le scad vanzarile si scade profitul statului din accize, pentru ca se cumpara tigari mai ieftine contrafacute de la contrabandisti. Dar n-ar scadea ei din profitul lor in valoarea accizei noi, ca sa tina preturile tot acolo… nici picati cu ceara! Nu! Ei vor ca profitul sa le ramana acelasi (si e URIAS! URIAS!).

Pai, baieti, si cu barba unsa si cu slanina in pod nu se poate! Deci, vorba lui Badea, Philip Morris Romania, JTI Romania si statul degeaba roman, pa-pa-pa-pa-pa!

Reclame

Responses

  1. am dat de un articol recent, legat de procese impotriva companiilor de tutun: http://www.mahalo.com/tobacco-lawsuits

    precum si un slideshow interesant, de umplut timpul liber: http://www.slideshare.net/burningbrain/court-cases-against-tobacco-industry-presentation


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: